Nabídka práce: TECHNIK/TECHNIČKA v oblasti chemie materiálů

Regionální centrum pokročilých technologií a materiálů (RCPTM), které je výzkumnou divizí Českého institutu výzkumu a pokročilých technologií (CATRIN) při Univerzitě Palackého v Olomouci, otevírá pozici pro technického pracovníka v oblasti chemie materiálů.

Specificky se jedná o materiálovou chemii se zaměřením na syntézu a/nebo aplikace grafenu, MXenu a jejich derivátů.

Výzkumný program:

Práce bude zaměřena na syntézu materiálů spojujících deriváty grafenu a MXenu pro aplikace při ukládání energie, jako jsou baterie a superkondenzátory. Uchazeč bude součástí zkušeného mezinárodního týmu s nejmodernějším vybavením.

Náplň práce:

• Technická podpora pro syntézu materiálů a testování/charakterizaci.

• Úzká spolupráce se zkušenými členy týmu.

• Příprava reportů a sestavování grafů na základě získaných dat.

Uchazeči se musí prokázat nejméně bakalářským titulem v jednom z následujících oborů: chemie, materiálové vědy, chemické inženýrství a příbuzné obory. Dále musí mít aktivní znalost anglického jazyka na úrovni B2.

Nástupní plat je na této pozici 45 000 Kč, později je možné přidat výkonové odměny. Zaměstnanci Univerzity Palackého v Olomouci mají celou řadu zaměstnaneckých benefitů (např. příspěvek na důchodové pojištění a zaměstnanecké pojištění).

Motivační dopis a strukturovaný životopis včetně seznamu publikací zašlete na email Dr. Aristeidise Bakandritsose: a.bakandritsos@upol.cz.

Pozice bude obsazena, jakmile bude vybrán vhodný kandidát.

Vybraní uchazeči budou pozváni na přijímací pohovor, který proběhne v anglickém jazyce.


Author
Martina Šaradínová
January 8, 2021